News

Kwartfinale Crossover Challenge groot succes

29-03-2016

Het evenement “Kwartfinale Crossover Challenge; Teams, Talent & Skills” op 16 februari was een groot succes. De middag begon inspirerend dankzij een aantal succesvolle ondernemers die eigen ervaringen deelden met het publiek met betrekking tot het thema teams, talent & skills. De teams hebben voorafgaand het evenement pitches gehouden voor de jury. De halve finalisten werden tijdens het evenement aangekondigd door wethouder Jeroen Kreijkamp waarna de aangewezen teams nogmaals een pitch hielden voor het publiek in de zaal.  Het programma werd afgesloten met borrel.

Thema: Teams, talent & skills

De Challenge heeft de intentie samenwerking tussen organisaties en initiatieven te bevorderen op het gebied van onderwijs, onderzoek, ondernemerschap, innovatie en creativiteit; en daarnaast de regio Utrecht te profileren als regio waar wegen samenkomen en waar bij uitstek “crossovers” plaatsvinden.  

Ook binnen de teams zijn “crossovers” van belang. De deelnemers komen uit verschillende organisaties en verschillende hogescholen en universiteiten met verschillende disciplines. De deelnemers hebben zelf en door middel van de gefaciliteerde meet & match dagen teams gevormd.  Het thema teams, talent & skills haakte daar op in.

Succesvolle Ondernemers aan het woord

Rik Stapelbroek oprichter Real Life Gaming, van de opzienbarende productie Prison Escape en Maartje Daamen mede-oprichtster Dag1, winnaar Gouden Gazelle 2015 provincie Utrecht, gaven een korte presentatie over wat in hun ogen het belang van goede teamvorming is en waar je tegenaan loopt. Meerdere sprekers volgden en haakten daarop in met tips door en voor ondernemers.

Finalisten voor halve finale bekend

De teams hebben op 11 februari het Business idee aangeleverd. De deelnemers moesten voor de eerste ronde diversiteit binnen het team aantonen en hebben door middel van 500 woorden, een visualisatie en een pitch hun business idee omschreven.

Op de dag van het event hebben 16 teams een besloten pitch gegeven voor de jury. De jury heeft voor het event een selectie gemaakt van 10 teams. De spanning liep tijdens het programma hoog op onder de deelnemers. Wethouder Jeroen Kreijkamp kreeg de gelegenheid de deelnemers van de spanning te verlossen en kondigde de 10 halve finalisten aan:

Movemat: Videogames met fysieke beweging samengebracht in een mat gericht op immobilisatie
Poplar: Stageplatform voor matchen studenten & bedrijven.
TMI News: Nieuwsplatform voor de smartphone generatie.
Daythink: App voor organiseren sociale momenten.
Kartent: Een (festival)tent van karton.
InfoTV: Webbased narrowcastingsoftware.
Carto: Een app voor communicatie tussen inwoners en inwoners met de gemeente.
BEP: Een app die de zorg aan de allochtone zorgvrager verbetert.
FreeSun: Platform om te beleggen in zonne-energie.
De veerkrachtfabriek: Faciliteren van samenwerking tussen psychisch zwakkeren en bedrijven.

Deze halve finalisten zullen op 14 april strijden om een finale plek.