News

De vijf finalisten zijn bekend

18-04-2016

Finalisten

Afgelopen donderdag zijn de vijf finalisten van de Utrecht Crossover Challenge bekend geworden tijdens het event “Halve finale Crossover Challenge: Corporate meets Startup” wat plaats vond bij Vechtclub XL.  

Carto, KarTent, PoplarMoveMat en BEP, hebben de jury overtuigd en gaan door naar de finale op 2 juni en zullen strijden om het prijzengeld met een totaal bedrag van €20 000. Tijdens het event werden de finalisten gekoppeld aan de aanwezige corporates. Aankomende donderdag krijgen we bij Get Connected Slim te horen waar dit in heeft geresulteerd.

Finalisten

Carto

De deelnemers achter Carto hebben een app ontwikkeld die zorgt voor communicatie tussen inwoners en tussen inwoners en de gemeente.  Voor meer informatie kan je een kijkje nemen de project site.

Kartent

Dit is een wegwerp-festivaltent volledig gemaakt van karton. Het karton zorgt ervoor dat de tent eenvoudig gerecycled kan worden; na het festival kan de tent direct met het oud papier mee, zodat het materiaal opnieuw kan worden gebruikt. Meer weten over de Kartent? Ga snel naar de website.

Poplar

Poplar is het stageplatform voor het matchen van studenten met bedrijven. Zowel student als bedrijf maakt bij Poplar een persoonlijk profiel aan. Een student ontvangt exclusief vacatures die bij hem passen en kan direct solliciteren. Een bedrijf kan zonder moeite een vacature plaatsen en aangeven wat zij zoeken in een stagiair.  Kijk voor meer informatie op de website.

Movemat

Het team van de Movemat bedacht een innovatieve manier om videogames met fysieke beweging te combineren. Mensen die niet in staat zijn om uit bed te komen worden gemotiveerd om te bewegen en dit draagt bij aan hun algehele gezondheid. Dit product kan ingezet worden in het ziekenhuis voor patienten die baat hebben bij beweging. Kijk voor meer informatie op de project site.

BEP

Dit team kwam met het idee om een app te ontwikkelen die de zorg aan de allochtone zorgvrager verbetert. Door middel van de applicatie krijg je toegang tot informatie over ethische en culturele verschillen en zou resulteren in verbeterring van communicatie tussen beide partijen. Wil je meer weten? Kijk dan even op de website.

Get Connected Slim

De Finalisten werden tijdens het event gekoppeld aan de aanwezige contactpersonen van Corporates. De komende week gaan ze onderzoeken wat ze over en weer voor elkaar kunnen betekenen. Tijdens het evenement Get Connected Slim van de Economic Board Utrecht (EBU) op donderdag 21 april zullen de finalisten kort toelichten wat ze hebben besproken. Dit zal tijdens de sessie ‘StartupUtrecht matchmaking’ plaatsvinden.