Tweede Ronde

Round image
Round is over
00d 00h 00m 00s

De vijf finalisten zijn bekend

Op donderdag 14 april zijn de vijf finalisten van de Utrecht Crossover Challenge bekend gemaakt tijdens het event “Halve finale Crossover Challenge: Corporate meets Startup” wat plaats vond bij Vechtclub XL.

De teams hebben op 7 april de Value Proposition aangeleverd. De deelnemers moesten voor de tweede ronde diversiteit binnen het team aantonen en hebben door middel van 1500 woorden, een visualisatie en een pitch tijdens de halve finale, hun Value Proposition omschreven.

Carto, KarTent, PoplarMoveMat en BEP, hebben de jury overtuigd en gaan door naar de finale op 2 juni en zullen strijden om het prijzengeld met een totaal bedrag van €20 000.  Helaas hebben we afscheid moeten nemen van InfoTV, Daythink, Veerkrachtfabriek, TMI en FreeSun.

 

Finalisten

Carto

CartoLogo

De deelnemers achter Carto hebben een app ontwikkeld die zorgt voor communicatie tussen inwoners en tussen inwoners en de gemeente.  Voor meer informatie kan je een kijkje nemen de project site.

Kartent

kartent_logo

Dit is een wegwerp-festivaltent volledig gemaakt van karton. Het karton zorgt ervoor dat de tent eenvoudig gerecycled kan worden; na het festival kan de tent direct met het oud papier mee, zodat het materiaal opnieuw kan worden gebruikt. Meer weten over de Kartent? Ga snel naar de website.

Poplar

poplar_logo

Poplar is het stageplatform voor het matchen van studenten met bedrijven. Zowel student als bedrijf maakt bij Poplar een persoonlijk profiel aan. Een student ontvangt exclusief vacatures die bij hem passen en kan direct solliciteren. Een bedrijf kan zonder moeite een vacature plaatsen en aangeven wat zij zoeken in een stagiair.  Kijk voor meer informatie op de website.

Movemat

movemat

Het team van de Movemat bedacht een innovatieve manier om videogames met fysieke beweging te combineren. Mensen die niet in staat zijn om uit bed te komen worden gemotiveerd om te bewegen en dit draagt bij aan hun algehele gezondheid. Dit product kan ingezet worden in het ziekenhuis voor patienten die baat hebben bij beweging. Kijk voor meer informatie op de website.

BEP

BEP_logo

Dit team kwam met het idee om een app te ontwikkelen die de zorg aan de allochtone zorgvrager verbetert. Door middel van de applicatie krijg je toegang tot informatie over ethische en culturele verschillen en zou resulteren in verbetering van communicatie tussen beide partijen. Wil je meer weten? Kijk dan even op de website.